
V našem dalším workshopu se vydáme do Japonska a až ke kořenům japonského čaje. Ochutnáme čaje rozdílného způsobu pěstování, zpracování a kvality. Japonské čaje se výborně popíjí také ve své studené podobě a vyjma tradičních způsobů přípravy japonského čaje si povíme o způsobu macerace čajových lístků a přípravy ambientních čajů.
On-line s čajem
Čaje z Japonska, studené a ambientní čaje
středa 10.3. od 17 hodin
Přednáší Jonáš a Petr
Workshop je ve formátu ON-LINE skrz aplikaci ZOOM. Účastnit se ho tak můžete odkudkoliv s připojením k internetu! Vstupenky zakoupíte pod odkazem: https://www.smsticket.cz/vstupenky/24321-on-line-s-cajem-caje-z-japonska-studene-a-ambientni-caje
Vybrat si můžete ze dvou variant: 1) chci se jen dívat a 2) chci se dívat a zaslat čaje na přípravu. Zašleme vám celkem šest čajů, z nichž si tři připravíme v průběhu workshopu a tři si můžete připravit kdykoliv poté podle našeho návodu.
ČAJOVÝ LINE-UP:
Bancha – čaj s názvem překládaným jako „obyčejný čaj“ Základní třída japonského čaje s jemnou trávovou chutí, zelenou barvou a nižším obsahem kofeinu.
Genmaicha – jemná směs pražených zrn hnědé rýže a čaje Bancha, která je oblíbená čajovými znalci v Japonsku po celá staletí. V místě svého původu patří k nejpopulárnějším čajům popíjeným každý den.
Kukicha – lahodný čaj s nízkým obsahem kofeinu. Vyrobený z lístků a řapíků Gyokura a Senchy, které dodávají nálevu jemnou a smetanovou chuť.
Sencha Kagoyose – populární a nejvíce rozšířený japonský čaj. Varianta Kagoyose dosáhla ocenění předních evropských znalců a byla ohodnocena třemi hvězdami u iTQi (International Institute Taste & Quality) v Bruselu.
Kamairicha Ureshino – historická specialita, která představuje zhruba 2% japonské čajové produkce. Lístky jsou namísto napaření pečeny na pánvi. Kamairicha odhaluje svojí chutí a vůní podmínky růstu v daném ročním období a sklizni a upozaďuje chuťový pocit založený na umami spojený s napařením.
Gaokuro Kabuse – ceněná sorta japonského čaje, pro kterou je typické zastiňování čajových keřů několik dnů až týdnů před sklizní, čímž se dosáhne specifické sladší chuti často popisované jako umami. Kabuse je v porovnání s Gyokurem stíněno po kratší čas a tvoří tak mezistupeň mezi čaji nestíněnými a stíněnými.
Pokud si vyberete možnost s přípravou čaje, vše vám před on-line workshopem zašleme na vaši adresu. Objednávat ji můžete nejpozději dva dny před začátkem workshopu, poté již čaje nestihneme včas doručit. Cena varianty se zasláním čajů je včetně poštovného. Během sledování si můžete všechny nebo jen některé čaje s námi připravit a ochutnat!
MÍSTO KONÁNÍ:
- Po zakoupení bude e-vstupenka zaslána na váš e-mail.
- Odkaz na živé vysílání bude zaslán na váš e-mail v den konání akce. V 16:45 můžete vstoupit do místnosti. Vypněte si mikrofon a kameru, aby nebyl přednášející rušen. Akce se může zúčastnit max. 100 osob.
- Přednáška bude probíhat prostřednictvím aplikace ZOOM. Pro dotazy bude ponechán prostor v samotném závěru workshopu prostřednictvím chatu. Bez instalace aplikace do PC (webové rozhraní): Launch Meeting - Join from Your Browser - Your Name (jméno, přezdívka) - zatržítko + hádanka - Join. S nainstalovanou aplikací v PC - Spustit aplikaci URL: Zoom Launcher. Podporované operační systémy (doporučené): Windows 7, 8, 8.1 a 10 (Home, Pro,Enterprise). Podporované prohlížeče: Windows - Internet Explorer 11+, Edge 12+, Firefox 27+, Chrome 30+ (doporučený).
- Více informací: lounge@oriental.cz
Poznejte chutě a vůně čaje oolong pěstovaného na ostrově Tchaj-wan. Ačkoliv je historie pěstování čaje na Tchaj-wanu krátká, kvalita čajové produkce dosahuje špičkové úrovně a světového ohlasu. V závěru celého workshopu bude všem účastníkům umožněno vstoupit do diskuze, kde rádi zodpovíme vaše dotazy.
On-line s čajem
Oolongy z Tchaj-wanu
čtvrtek 28.1. od 17 hodin
Přednáší Jonáš a Petr
V 19. století emigrující Číňané přinesli na Tchaj-wan čajové keře z proslavených oblastí Anxi a Wuyi v provincii Fujian, které ve spojení s ideálními klimatickými podmínkami dali vzniknout pestré paletě chuťově jedinečných čajů.
Vstupenky: www.smsticket.cz/vstupenky/24158-on-line-s-cajem-oolongy-z-tchaj-wanu
V průběhu workshopu si v kostce představíme tchajwanský čaj a celkem pět čajových zástupců, u kterých vás provedeme jejich připravou a společně je zdegustujeme. V závěru celého workshopu bude všem účastníkům umožněno vstoupit do diskuze, kde rádi zodpovíme vaše dotazy. S druhou variantou vstupenky vám zašleme k ochutnání:
1. mléčný Nai Xian oolong, 2. jasmínový Four Season oolong, 3. Gaba oolong specifický pro vyšší obsah kyseliny gama-aminomáselné, 4. Red oolong s chutí připomínající červené čínské čaje, 5. vysokohorský oolong Li Shan.
Cena varianty se zasláním čajů je včetně poštovného. Objednávat ji můžete nejpozději dva dny před začátkem workshopu, poté již čaje nestihneme včas doručit.
MÍSTO KONÁNÍ:
Po zakoupení bude e-vstupenka zaslána na váš e-mail. Odkaz na živé vysílání bude zaslán na váš e-mail v den konání akce a to v 16:30, v tuto chvíli můžete rovnou vstoupit do místnosti. Vypněte si mikrofon a kameru, aby nebyl přednášející rušen. Akce se může zúčastnit max. 100 osob. Přednáška bude probíhat prostřednictvím aplikace ZOOM. Pro dotazy bude ponechán prostor v samotném závěru workshopu prostřednictvím chatu. Bez instalace aplikace do PC (webové rozhraní): Launch Meeting - Join from Your Browser - Your Name (jméno, přezdívka) - zatržítko + hádanka - Join. S nainstalovanou aplikací v PC - Spustit aplikaci URL: Zoom Launcher. Podporované operační systémy (doporučené): Windows 7, 8, 8.1 a 10 (Home, Pro,Enterprise). Podporované prohlížeče: Windows - Internet Explorer 11+, Edge 12+, Firefox 27+, Chrome 30+ (doporučený). Více informací: lounge@oriental.cz
Poznejte chutě a vůně sypaného čaje, nápoje popíjeného po tisíce let. Poznejte jednotlivé čajové sorty a ochutnejte jejich čajové zástupce. Představíme a ukážeme vám pestrý svět čaje, tradiční způsoby jeho přípravy a tvorbu ledových a macerovaných čajů.
On-line s čajem
Workshop s degustací čajů
čtvrtek 18. 2. od 17 hodin
Přednáší Jonáš a Petr
Workshop je ve formátu ON-LINE skrz aplikaci ZOOM. Účastnit se ho tak můžete odkudkoliv s připojením k internetu! Vybrat si můžete ze třech variant: 1) chci se jen dívat, 2) chci se dívat a zaslat čaje na přípravu a 3) chci se dívat, zaslat čaje na přípravu a skripta k tomu.
Vstupenky - www.smsticket.cz/vstupenky/24159-on-line-s-cajem-cajovy-workshop-s-degustaci
Pokud si vyberete možnost s přípravou čaje nebo i se skripty, vše vám před on-line workshopem zašleme na vaši adresu. Objednávat ji můžete nejpozději dva dny před začátkem workshopu, poté již čaje nestihneme včas doručit. Cena varianty se zasláním čajů a skript je včetně poštovného. Během sledování si můžete všechny nebo jen některé čaje zkusit sami rovnou připravit a ochutnat!
MÍSTO KONÁNÍ:
Po zakoupení bude e-vstupenka zaslána na váš e-mail. Odkaz na živé vysílání bude zaslán na váš e-mail v den konání akce a to v 16:30, v tuto chvíli můžete rovnou vstoupit do místnosti. Vypněte si mikrofon a kameru, aby nebyl přednášející rušen. Akce se může zúčastnit max. 100 osob. Přednáška bude probíhat prostřednictvím aplikace ZOOM. Pro dotazy bude ponechán prostor v samotném závěru workshopu prostřednictvím chatu. Bez instalace aplikace do PC (webové rozhraní): Launch Meeting - Join from Your Browser - Your Name (jméno, přezdívka) - zatržítko + hádanka - Join. S nainstalovanou aplikací v PC - Spustit aplikaci URL: Zoom Launcher. Podporované operační systémy (doporučené): Windows 7, 8, 8.1 a 10 (Home, Pro,Enterprise). Podporované prohlížeče: Windows - Internet Explorer 11+, Edge 12+, Firefox 27+, Chrome 30+ (doporučený). Více informací: lounge@oriental.cz
ONLINE přednáška, přesunuto z 5.11.
„Kyrgyzstán je země mnoha tváří. Je to pestrobarevná a rozmanitá mozaika, která se mění doslova každou chvíli před očima. Rozsáhlé stepi a polopouště kontrastují s jezery a hlavně všudypřítomnými horami.
Kyrgyzstán - v zemi
nomádů a Nebeských hor
19. listopadu od 19 hodin
Přednáší Michal Štěpánek
Znatelně se změnily tváře lidí, které dávají najevo, že hranice Evropy jsou kdesi v nedohlednu. Jiné je i chování, způsob myšlení, jazyk, tradice a náboženství. Proputujeme spolu část Kyrgyzského a Kungejského Alatau, navštívíme dvě největší jezera v zemi a cestu zakončíme v hlavním městě, kde nasajeme atmosféru, vůně a chutě v rušném bazaru... Přijďte si poslechnout povídání o této zajímavé středoasijské zemi, ve které na sebe zajímavé situace a zážitky nenechají dlouho čekat.“
Vstupenky: https://www.smsticket.cz/vstupenky/23708-kyrgyzstan-v-zemi-nomadu-a-nebeskych-hor
MÍSTO KONÁNÍ:
Po zakoupení bude e- vstupenka zaslána na váš e-mail. Odkaz na živé vysílání bude zaslán na váš e-mail v den konání akce a to v 18:30, v tuto chvíli můžete rovnou vstoupit do místnosti. Vypněte si mikrofon a kameru, aby nebyl přednášející rušen. Akce se může zúčastnit max. 100 osob. Přednáška bude probíhat prostřednictvím aplikace ZOOM. Pro dotazy bude ponechán prostor v samotném závěru pořadu prostřednictvím chatu. Bez instalace aplikace do PC (webové rozhraní): Launch Meeting - Join from Your Browser - Your Name (jméno, přezdívka) - zatržítko + hádanka - Join. S nainstalovanou aplikací v PC - Spustit aplikaci URL: Zoom Launcher. Podporované operační systémy (doporučené): Windows 7, 8, 8.1 a 10 (Home, Pro,Enterprise). Podporované prohlížeče: Windows - Internet Explorer 11+, Edge 12+, Firefox 27+, Chrome 30+ (doporučený). Více informací: lounge@oriental.cz Vstupenky: www.smsticket.cz/vstupenky/23708-kyrgyzstan-v-zemi-nomadu-a-nebeskych-hor
Přijďte okoštovat, degustovat, popít a užít si celkem sedm delikátních japonských čajů! Postupně se propijeme od čajů pro každodenní popíjení a v příjemné cenové kategorii po čaje skutečně delikátní a s bohatou chutí a vůní.
Degustace
7 japonských čajů
úterý 22. září od 16 hodin
Provází Jony a Petr